неделя, 17 април 2016 г.

Соята – измамната реклама 1


Соята – една от най-успешните кампании за промиване на мозъци в човешката история

Според повечето съвременни медии и пропагандатори за „алтернативен начин на живот” соевите зърна са най-многостранната, естествена, полезна за сърцето, подобряваща здравето, предотвратяваща затлъстяването, ускоряваща растежа и по принцип добра във всяко отношение храна, която някога е расла на Божията зелена земя.

При препълнените със стотици соеви продукти рафтове, в това число соеви белтъци, соеви блокчета за закуска, соеви бургери, соев сладолед и безкрайния ред от соеви напитки, дали скоро ще ни предложат и соева бира?

Всъщност вече я има! Лекарите, атлетите, специалистите по хранене, правителствените служители и уважаваните компании единодушно твърдят колко безопасна и чудесна е соята за нас и колко безкрайно полезна е тя за здравето. Казват, че е толкова отлична, че дори няма нужда да бъде изброявана като съставна част в много обработени храни. Но ние нямаме нищо против, нали? Искам да кажа, че всеки знае, че соята е безопасна, нали? 

Освен че е новата здравословна храна, соята е и най-новата „златна крава“ за компании като MONSANTO. В целия свят за отглеждане на соя се определят милиарди декари, осигурявайки гарантирана печалба от реколтата за милиони фермери, които с радост изплащат процент на MONSANTO - разработчиците на генетично модифицираните соеви зърна.

Какво е съвременното „евангелие“ на хранителната промишленост? – СОЯТА Е ДОБРА ЗА ТЕБ! 

Така ли е обаче? Тъжен е фактът, че от няколко десетилетия корпорациите знаят, но прикриват доказателствата, че употребата на соя причинява рак и създава безпорядък в хормоналната система. Истината зад безсрамната търговска интеграция на соята в диетата е потресаваща приказка за измама, алчност, пропаганда, прикриване, корпоративна безотговорност, корупция, псевдонаука и политически опортюнизъм.

Някога виждали ли сте соевите „крави“, от които се „дои“ соевото мляко? Не съм сигурен дали някой знае как се дои соево зърно! Според Илейн Холингуърт в книгата й Соята - омразното зърно, „за да се получи този чистичък, съблазнителен поток от бяла течност, обрисувана така трогателно в рекламите, са необходими много процеси. Зърната трябва да се смелят при висока температура, а след това останалите масла да се извлекат с опасни разтворители, някои от които остават в брашното. След това брашното се смесва с алкален разтвор и захари в процес на отделяне, предназначен да премахне фибрите. После се утаява и отделя с помощта на киселинна промивка. На всеки етап от обработването в соята остават малки количества отрови.

Рак на черния дроб и 
терапевтичната
 сила на ултразвука
Отговорните лица казват, че количеството отрови е толкова малко, че не са от значение. Питам се откъде знаят това? И защо не го забелязват учените, които твърдят, че има значение - поради натрупването им в организма през дългите периоди на консумиране на соя? Наистина ли ще сте доволни да приемете уверението на производителя, че е безопасно да ядете малко количество отрова всеки ден (може би няколко пъти на ден), докато получите сериозен здравословен проблем?” 

Една от многото маркетингови стратегии за соята е, че съдържа изофлавони, които по същество са растителни хормони (наричани също фитоестрогени). Въпреки факта, че едва ли има представа какво е изофлавон, потребителят на соево мляко ще си повтаря мандрата, която чува по вечерните новини за изофлавоните.
Това, което няма да чуете по новините е, че от години учените знаят, че изофлавоните в соята могат да потискат функцията на щитовидната жлеза, причинявайки автоимунно заболяване и дори рак на щитовидната жлеза. И това учените го знаят повече от половин век.

Изследователи от Япония след проведени изследвания стигнали до заключението, че ежедневното приемане само на 30 г соеви зърна в продължение на деветдесет дни причинява увеличаване на щитовидната жлеза и потиска нейните функции…

Според  доклад на Националния институт по здравеопазване и Националния институт за онкологични заболявания от 1996 г. японците (и азиатците по принцип) много повече се разболяват от рак на хранопровода, стомаха, панкреаса, щитовидната жлеза и черния дроб. Това е обяснимо в светлината на горните факти, нали?...
(продължава…)
  Тай Болинджър
Прочетете още:

Храната -
естествен антидепресант
Лечебни коктейли


                                                                                             

Фибрите - вълшебната гъба






Няма коментари:

Публикуване на коментар